Direktlänk till inlägg 7 oktober 2013
Idag hade jag höga husmanskostsambitioner. Som liten minns jag hur jag log brett då det meddelades att rotmos blev dagens middag. Moset serverades nästan alltid med kokt kött (kan det ha varit märgpipa på älg?). Den klassiska kombon är ju som känt rotmos och fläsklägg, vilket alltså var det jag skulle göra idag. Jag har inte mycket att säga om dagens köksbravader förutom två saker:
1. Glöm inte buljongtärning i rotmoset....buljongen som blir av själva läggkoket är inte så upphetsande.
2. Ett lägg som väger 1,3 kg ska koka i åtminstone två timmar. Inte kortare, för då smakar den....gumball.
Det var ju ganska trist tänkte ni.
Och som plåster på såren kommer här ett kanonbra vardagsrecept där såsen verkligen är pricken över i:t.
Ugnsstekt fisk, med piffig, grön ärtsås
Sås, kall, går att fixa i förväg.
Ca 2-3 dl tinade gröna ärtor
ca 3 msk matyoghurt eller creme fraiche
citronsaft
pepparrot, tub går alldeles utmärkt
salt och svartpeppar
mixa med mixerstav, ställ kallt, klart!
Fiskblock, torsk tex
Dela det halvtinade blocket i 4 bitar
salta, peppra (gärna vitpeppar) och toppa med mycket citron och mycket smör
Kör i ugnen på 150 grader mellan 15 och 20 min.
Såsen funkar även bra till lax då det är bra sting i pepparrot.
Kokt potatis är gott till.
Shalom!
Utanför stan i den lilla förorten Rågsved, ligger Babas burgers and bites. Ett litet hål i väggen som aspirerade på SvD:s Gulddrake i kategorin budget. Priset gick till lunchbilen (mitt egna namn på food trucks) Bun meet Bun tror jag. Men eftersom Ba...
Ni som följt det stora matslaget på TV - notera att det var min idé med isterbandsfyllning som det smålänska laget gjorde till förrätt.....småländsk telepati....eller nåt.... Alltså. Jag satt o tänkte ut en egen småländsk meny och då tänkte jag p...
Kanske inte så oväntat med tanke på säsongen. Tre grejer har testats: 1. "Snabbostkaka" med keso o saffran som jag hittade i ett annonsblad från inredningsbutiken Oscar och Clothilde. Betyg: Man måste vara ostkaksmänniska för att gilla denna anr...
Efter två dagar av miserabel mathållning är det dags för lite långkok. Någon kanske tänker: Ja, nu har hon gjort fiskbullslasange igen. Ja närapå. Vidbränd korv stroganoff dag 1. Man vände sig bort från spisen och vips.....fick läsa husmorstips...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|