Direktlänk till inlägg 8 november 2013
Efter två dagar av miserabel mathållning är det dags för lite långkok.
Någon kanske tänker: Ja, nu har hon gjort fiskbullslasange igen. Ja närapå.
Vidbränd korv stroganoff dag 1. Man vände sig bort från spisen och vips.....fick läsa husmorstips om vidbrända emaljgrytor.
Dag 2 spenatpasta med crab sticks. Värm aldrig upp crab sticks, då smakar de slem. Man kan överhuvudtaget ifrågasätta crab sticks i köket, eller surimi som det också heter. Men de var billiga och MSC-märkta, så den havsmedvetne smålänningen i mig började härja fritt. Det hela toppades av en sur 3-åring som av nån anledning hatar tillagad spenat.
Alltså, vad ska man nu göra med högreven till fredagsmyset idag då?
Den som lever får se.
Utanför stan i den lilla förorten Rågsved, ligger Babas burgers and bites. Ett litet hål i väggen som aspirerade på SvD:s Gulddrake i kategorin budget. Priset gick till lunchbilen (mitt egna namn på food trucks) Bun meet Bun tror jag. Men eftersom Ba...
Ni som följt det stora matslaget på TV - notera att det var min idé med isterbandsfyllning som det smålänska laget gjorde till förrätt.....småländsk telepati....eller nåt.... Alltså. Jag satt o tänkte ut en egen småländsk meny och då tänkte jag p...
Kanske inte så oväntat med tanke på säsongen. Tre grejer har testats: 1. "Snabbostkaka" med keso o saffran som jag hittade i ett annonsblad från inredningsbutiken Oscar och Clothilde. Betyg: Man måste vara ostkaksmänniska för att gilla denna anr...
Ja, man kan verkligen säga att kryddpepparn blev gårdagens huvudperson i köket. Rookie mistake: Alla kryddor som man mortlar själv smakar ju mer än de färdigmalda, alltså, var försiktig i doseringen. Ta för bövelen inte MER än vad som står i recep...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|