Direktlänk till inlägg 16 januari 2014

Isterband

Av stuvstadelikatesser - 16 januari 2014 16:34

Ni som följt det stora matslaget på TV - notera att det var min idé med isterbandsfyllning som det smålänska laget gjorde till förrätt.....småländsk telepati....eller nåt....

Alltså.

Jag satt o tänkte ut en egen småländsk meny och då tänkte jag på att göra pyttekroppkakor gnoccistyle med isterbandsfräs i. O så gjorde de det i TV!!! Det kändes ju lite coolt faktiskt. I alla fall för mig. 

Rätt lag vann tävligen tycker jag (Klimpfjäll) och Småland knep ju plats tre. Not bad.


Idag försöker jag mig på lite nytänk igen och försöker mig på temat: nytt o gammalt blir kul modernt. Låter som ett uppslag från inredningstidningen Sköna hem (som jag prenumerara på) o man kan ana att antingen blir det innovativt supersmarrigt eller eklektiskt äckligt.


Sötpotatisstavar i ugn med isterband och fetaröra. O så nån grönsak som jag inte bestämt ännu.


Matlagning pågår så resultatet är ännu okänt.


På snart återhörande!








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stuvstadelikatesser - 23 februari 2014 14:54

Utanför stan i den lilla förorten Rågsved, ligger Babas burgers and bites. Ett litet hål i väggen som aspirerade på SvD:s Gulddrake i kategorin budget. Priset gick till lunchbilen (mitt egna namn på food trucks) Bun meet Bun tror jag. Men eftersom Ba...

Av stuvstadelikatesser - 23 februari 2014 13:42


Satt och kollade i gamla receptsamlingar och fick syn på något bisarrt. Som många av er känner till älskar jag ju min västkust, men hur tänkte klädesholmarna egentligen här.... (För er som inte vet, så är Klädesholmen en liten ö utanför Tjörn, med ...

Av stuvstadelikatesser - 5 december 2013 11:39

Kanske inte så oväntat med tanke på säsongen.  Tre grejer har testats: 1. "Snabbostkaka" med keso o saffran som jag hittade i ett annonsblad från inredningsbutiken Oscar och Clothilde. Betyg: Man måste vara ostkaksmänniska för att gilla denna anr...

Av stuvstadelikatesser - 8 november 2013 10:12

Efter två dagar av miserabel mathållning är det dags för lite långkok.  Någon kanske tänker: Ja, nu har hon gjort fiskbullslasange igen. Ja närapå.  Vidbränd korv stroganoff dag 1. Man vände sig bort från spisen och vips.....fick läsa husmorstips...

Av stuvstadelikatesser - 6 november 2013 12:45

Ja, man kan verkligen säga att kryddpepparn blev gårdagens huvudperson i köket.  Rookie mistake: Alla kryddor som man mortlar själv smakar ju mer än de färdigmalda, alltså, var försiktig i doseringen. Ta för bövelen inte MER än vad som står i recep...

Presentation

Välkommen till bloggen där jag helt enkelt försöker dela med mig av mina köksexperiment.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards